Снимка БулфотоКонсултативният съвет по пчеларство ще заседава днес, за да търси

...
Снимка БулфотоКонсултативният съвет по пчеларство ще заседава днес, за да търси
Коментари Харесай

Консултативният съвет по пчеларство заседава днес заради повишената смъртност при пчелите

Снимка Булфото

Консултативният съвет по пчеларство ще заседава през днешния ден, за да търси решение на казуса с повишената смъртност при пчелите. Заради зачестилите отравяния на пчелни фамилии производителите на мед стачкуваха предходната седмица и се заканиха да провеждат народен митинг в столицата, осведоми БНР.

Пчелите умират поради нерегламентираното напръскване с пестициди, считат пчеларите. Наредба за това по кое време може да се пръска, какви правила би трябвало да се съблюдават и какъв брой време авансово фермерите би трябвало да предизвестяват пчеларите има, само че тя всеобщо не се съблюдава, настояват производителите на мед. 

От своя страна земеделците отхвърлят виновност за смъртността при пчелите и настояват, че няма лабораторни доказателства за аргументите за отравяне на хиляди пчелни фамилии. Освен това огромна част от пчеларите не са регистрирани и даже да желаят, фермерите нямало по какъв начин да ги предупредят преди третирането на посевите с химикали. 

Дали днешният Консултативен съвет ще успее да сдобри двете противоположни позиции, не е ясно. Знае се, че пчеларите ще изискат строги наказания за земеделците, които не съблюдават наредбата.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: